Bono geëerd voor zijn liefdadigheid

Popster Bono is op valentijnsdag geëerd met een Heart of Entertainment-award voor zijn liefdadigheidswerk. Allerlei bevriende acteurs en popsterren, zoals Tom Cruise, Lauryn Hill, No Doubt, REM en Sean Penn waren aanwezig tijdens de uitreiking bij de eerste jaarlijkse Love Rocks-show in Los Angeles. De U2-ster zet zich al jarenlang in om meer aandacht te krijgen voor aids in Afrika, en hij heeft een eigen stichting, Drop The Debt, die wil regelen dat westerse landen de schulden van de derde wereld kwijtschelden. ,,Wij zullen President Bush niet met rust laten. Steeds willen we hem wijzen op de grote ramp die Afrika te wachten staat,'' aldus Bono in Los Angeles. REM speelde een set, met onder andere hun versie van I Got You Babe (van Sonny en Cher) waarbij Cher voor het eerst sinds haar samenwerking met Sonny weer haar partij zong.