POPULAIR BIJ HIPHOP GENERATIE: JA RULE

De 26-jarige Amerikaanse rapper Ja Rule is klein maar machtig. Met zijn diepe rauwe stem rapte hij zich binnen drie jaar naar het sterrendom. Zo kwam zijn laatste cd Pain is Love afgelopen najaar binnen op nr. 1 in de Amerikaanse hitparade, en was de single Livin' It Up wereldwijd een hit. Vijf miljoen exemplaren zijn er van de cd verkocht. Hij is ook bij Nederlandse hiphopliefhebbers populair. Behalve rapper is hij inmiddels ook acteur en directeur van zijn eigen platenmaatschappij, Murder

Inc..Ja Rule – zijn naam is afgeleid van zijn initialen (Jeff Atkins) – is een welkom rolmodel voor de Amerikaanse jeugd. Hij is getrouwd met zijn jeugdliefde en woont in een suburb in New Jersey. Ja Rule is stoer zonder te flirten met echte criminaliteit. Zo kan hij doorgaan voor het zachte broertje van Tupac, de in 1996 vermoorde rapper die zich wél als een zware jongen gedroeg. Ja Rule zit onder de tatoeages, maar zij hebben de onschuldige vorm van de naam van zijn overleden zus, en de verjaardag en naam van zijn dochtertje Britney. Zijn raps verwijzen soms naar het gangsterleven. Maar typische `gangsta'-woorden als `bitch' en `nigga' kom je bij hem niet tegen'.

    • Hester Carvalho