`Het' huwelijk als clip

Tussen de zwoel bewegende popsterren is sinds kort de muziekclip van de trouwerij van Willem-Alexander en Máxima te zien op de Nederlandse clipzender TMF. Tekst en muziek zijn de al bekende huwelijkshit van Marco Borsato en Sita, Lopen op het water. Maar het beeld is een flitsende samenvatting van de NOS-reportage van het huwelijk, compleet Job Cohen, het ja-woord, Máxima's tranen, de Gouden Koets en natuurlijk de balkonscène. WA en Máxima zijn definitief pop. Het idee voor de koninklijke clip komt van Borsato. De NOS sloot de samenvatting op de huwelijksdag af met dergelijke beelden, met daaronder Borsato's hit. Borsato vroeg of dat niet de bestaande clip, met Sita en hij eenzaam in cafés, mocht vervangen. De NOS had geen bezwaar, aldus woordvoerder Matthijs Linnemann. Borsato mocht de huwelijkssamenvatting voor zijn hit gebruiken, als de NOS vrij mocht beschikken over de beelden van Borsato's optreden voor het prinselijk paar in de ArenA. En zo geschiedde. Vandaar dat WA & Máxima nu clip zijn, en op de koopvideo en dvd over het huwelijk van de NOS Borsato's optreden staat. Die huwelijksvideo Een sprookjespaar in beeld, sinds vorige week te koop, is een groot succes: er zijn er al meer dan 175.000 van verkocht, aldus Linnemann.

    • Paul Steenhuis