Grote diefstal van wapens 02-02-02

Op de vroege ochtend van de dag dat kroonprins Willem-Alexander en Maxima trouwden is in Amsterdam een grote partij vuurwapens ontvreemd. Bij een schietclub en wapenhandel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam zijn 2 februari om zeven uur 's ochtends in totaal 81 handvuurwapens gestolen. Na ontdekking van de inbraak werd onmiddellijk het voor het huwelijk ingerichte beleidscentrum op het hoofdbureau van de politie in opperste staat van paraatheid gebracht.

De politie concludeerde dat inbraak en huwelijk geen verband met elkaar hielden. Op basis waarvan deze conclusie werd getrokken, kan een woordvoerder van het Openbaar Ministerie niet zeggen. Wel dat het achteraf een juiste conclusie was. ,,Het bericht werd uiterst serieus genomen. Maar het is onwaarschijnlijk dat iemand die iets van plan is op zo'n dag, de dag zelf wapens gaat stelen'', aldus de woordvoerder.