DEF RHYMZ RAPT OVER NEGERS EN BLANKEN

,,Nu ga ik roddelen (Over wie?)/ Over de negers (shit)/ Negers zijn lui en houden alleen maar van slapen'', zingt de Nederlandse rapper Def Rhymz in zijn lied `Roddelen'. Op een hilarische manier behandelt hij daarin de vooroordelen over negers, Marokkanen, Turken, Chinezen en blanken. Def Rhymz (31) is Nederlands populairste gekleurde rapper, die hits had met nummers over geld (`Iedereen houdt van doekoe'), over billen (`Schudden') en over drugs (`Ik rook geen wiet, geen stuff, ik word alleen maar high van mijn eigen puf'). Def Rhymz, als Dennis Bouman in Rotterdam geboren uit een Marokkaanse vader en een Surinaamse moeder begon zijn carrière als breakdancer. Hij zingt deels in het Nederlands en Surinaams, en heeft in zijn eentje het genre van de Nederlandse gein-rapper gecreëerd. Humor overheerst in zijn repertoire, maar hij neemt geen blad voor de mond en roert soms ook serieuze zaken aan – zoals in nummers als `Wees een vader voor je kind' en `Roddelen': ,,Nu ga ik roddelen over de blanken (...) Ze houden van bier en ze houden van feesten/ De meeste kunnen niet dansen/ (...) Ze houden niet van douchen, en spelen vaak de baas/ Maar toch ben ik getrouwd met een jong belegen kaas''.

    • Paul Steenhuis