Argentinië

Publicist Jan Thielen laat ons in zijn Hollands Dagboek (Z, 19 januari) graag meegenieten van het leven van Zorreguieta en zijn eigen leven in Argentinië. Bij het lezen van het dagboek en in het licht van de laatste `ontdekking' van Thielen over de priester van de familie Zorreguieta kan ik de gedachte aan een spreekwoord over een pot en een ketel niet onderdrukken.

In een land in brand kan Thielen zich vooral druk maken over geld, een regatta, de wereldschokkende keuze tussen champagne of bier, geld illegaal wisselen en daar de winst van prijzen. Waarom zou je je tijdens zo'n crisis druk maken over een huwelijk van een Argentijnse vrouw die een bevriende priester heeft gevraagd om tijdens de huwelijksvoltrekking iets voor te lezen? Natuurlijk, alléén als er iets voor mijnheer Thielen aan te verdienen valt.

In een land waar men al decennia lang op leven en dood moet vechten voor ieders gelijk kraait de Nederlandse kapitein de enige waarheid en zal zeker met zijn dollars als eerste het brandend schip verlaten. Argentinië; zink zonder zorgen! Onze beste kapitein Thielen staat aan wal met een Videla-biertje in de hand. Proost!

    • Elke A. Verhoeks Culemborg