Telecomsector bezorgt SNT lagere omzet

De omzet van telefonisch dienstverlener SNT is het afgelopen jaar minder hoog uitgevallen dan verwacht. Oorzaak is de algehele malaise onder telecombedrijven, de belangrijkste klanten van SNT.

De omzet van SNT is nu nog voor 59 procent afkomstig uit de telecomsector. SNT wil die afhankelijkheid verkleinen door nieuwe klanten uit de financiële- en verzekeringssector te werven.

De omzet in 2001 was 318 miljoen euro, terwijl SNT vorig jaar aangaf uit te zullen komen tussen de 325 en 355 miljoen euro. De omzetstijging bedroeg vorig jaar 220 procent, maar dat was vrijwel helemaal het resultaat van overnames. De autonome omzetgroei was negatief, een krimp van 9 procent. Met uitsluiting van de telecombranche was de groei 29 procent.

Het nettoresultaat kwam vorig jaar uit op 7,7 miljoen euro, een daling van 10 procent vergeleken met een jaar eerder. SNT wijt dit aan een toename van rente, belastingen en afschrijvingen van overnamepremies.

Beleggers reageerden vanochtend positief. De beurskoers van SNT steeg ruim 6,5 procent tot 12,10 euro per aandeel. De koersstijging is volgens analisten te verklaren door de te lage waardering van het aandeel. SNT werd vorig jaar al hard gestraft voor het verlies van een paar grote contracten. Ook over de Europese expansiestrategie van SNT waren beleggers niet onverdeeld positief. SNT heeft buiten Nederland hoofdzakelijk laag-renderende bedrijven overgenomen. SNT nam vorig jaar ook verschillende KPN-onderdelen over.

SNT kondigde vanochtend aan dat het zijn belang in Emis, het moederbedrijf van marktonderzoeksbureau Interview-NSS en Motivacation, wil uitbreiden van 23 tot ruim 30 procent. Ook werd bekend gemaakt dat R. Abrahamsen is voorgedragen als zevende lid van de raad van commissarissen, die toezicht houdt op de raad van bestuur. Abrahamsen was tot zijn pensioen vorig jaar financieel directeur van luchtvaartmaatschappij KLM.