Journaal op site weg

Tot het einde van de Olympische Spelen in Salt Lake City zal er geen NOS-journaal op de internetsite van de omroep (www.omroep.nl) te vinden zijn. Het is de NOS verboden om bewegende beelden van de pistes en ijsstadion door te geven. Dit is het gevolg van de afspraken die het IOC met de rechthebbende Amerikaanse televisiemaatschappij NBC heeft gemaakt.

,,Wij mogen wel beelden in de normale journaals vertonen maar niet via het internet. Met die afspraken is de European Broadcasting Union die voor de uitzendingen in Europa zorg draagt, akkoord gegaan. Nergens in Europa zijn bewegende beelden via het internet te zien'', een woordvoerder van de NOS. ,,Foto's en geluidsfragmenten op onze site mogen wel, bewegende beelden niet.''

Het is volgens de woordvoerder technisch niet mogelijk om de bewegende beelden uit de journaals te halen.'' Dagelijks bezoeken zo'n 100.000 mensen de site maar het is onbekend hoeveel van hen doorklikken naar de journaals.