Jan Wolkers over beesten op tv

Weet je wat een spuugbeestje is? Of heb je wel eens een egel een mens zien bijten? Nee? Dan moet je zondagavond om twintig over zes naar de televisie kijken. Want dan begint de serie `De achtertuin van Jan Wolkers' in Villa Achterwerk. Jan Wolkers is een schrijver die veel van de natuur houdt en op het eiland Texel woont, aan de rand van het bos. Hij heeft een grote achtertuin met een eeuwenoude vijver en riet eromheen. In die tuin zitten allerei beesten, zoals pissebedden, wormen, slakken en watersalamanders. Per aflevering zoekt hij zo'n beest in zijn tuin en laat ze zien. Hij vertelt er over, bijvoorbeeld over het spuugbeestje, dat in zelfgemaakte klodders schuim op planten woont. Als jongen kende hij die beestjes al, dus toen zijn eerste vriendinnetje hem zoende en veel spuug achterliet, ging hij gauw kijken in de spiegel of er ook spuugbeestjes op zijn gezicht zaten, vertelt Jan Wolkers. En in de eerste uitzending, zondag, laat hij twee egelzusjes zien, en legt hij uit hoe je om moet gaan met egels - tot ze hem bijten.

De achtertuin van Jan Wolkers, vanaf zondag 17 februari, 18u20, Villa Achterwerk