Gouverneur van de staat Georgia tegen duel Tyson

Het boksgevecht tussen de Amerikaanse uitdager Mike Tyson en de Engelse titelverdediger Lennox Lewis staat opnieuw op losse schroeven. De omstreden zwaargewicht Tyson kreeg woensdag weliswaar een licentie voor de partij om de wereldtitel, maar gouverneur Roy Barnes van de staat Georgia is tegenstander van de partij. Tyson kreeg eerder in de staat Nevada geen licentie na een uit de hand gelopen persconferentie, waarbij hij tegenstander Lewis aanvloog. Het geplande gevecht in Las Vegas kon daardoor geen doorgang vinden. De bokscommissie van Georgia gaf hem wel toestemming voor het gevecht dat 8 juni staat gepland in het Georgia Dome in Atlanta. Gouverneur Barnes meent dat er te veel obstakels zijn voor het gevecht. Hij vreest voor rellen en denkt dat de openbare orde zal worden verstoord. ,,Persoonlijk denk ik dat deze partij niet moet doorgaan.''

Een rechtbank in New York heeft gisteren aan Lewis een schadevergoeding van ruim 9 miljoen euro toegekend. Hij is opgelicht door zijn voormalig promotor en manager Panos Eliades, die schuldig is bevonden aan het opzettelijk achterhouden van geld dat Lewis verdiende met zijn gevechten. De bokspromotor heeft zich ook schuldig gemaakt aan afpersing. Lewis maakte gisteravond de uitspraak van de rechtbank zelf bekend.