Faillissement dreigt voor TaxiDirect

De Amsterdamse taxicentrale TaxiDirect dreigt failliet te gaan. Dit heeft directeur F. van Nimwegen vanmorgen bevestigd. Volgens Van Nimwegen heeft de `taxioorlog' tussen TaxiDirect en concurrent TCA in 2000 en 2001 het bedrijf in een ,,negatieve spiraal'' gebracht. ,,Daar kunnen we niet op eigen kracht uit komen,'' vertelt hij. ,,Chauffeurs durfden niet meer voor ons te rijden en klanten belden voor niets.''

Volgens Van Nimwegen heeft de gemeente gefaald in haar beleid om meer concurrentie te brengen op de Amsterdamse taximarkt. ,,De gemeente heeft de nieuwe Taxiwet van begin 2000 niet goed uitgevoerd.'' TaxiDirect vraagt nu steun aan de gemeente in de vorm van 250.000 euro en een samenwerkingsverband. De gemeente is niet van plan enige vorm van steun toe te kennen.

,,De overheid kan geen commerciële bedrijven steunen,'' aldus woordvoerder S. Rutte. TCA, voormalig taximonopolist in Amsterdam, valt volgens Van Nimwegen niets te verwijten.