Broekzakbeller

Een nieuwe vorm van telefoonterreur. Die overkwam mij afgelopen zondag. Na een hectische dag was 's avonds om tien uur de rust weergekeerd. Vrouw en kinderen sliepen. De ongelezen zaterdagkranten lagen klaar en toen: telefoon. Aan de andere kant geen stem, alleen cafégeluiden. Op het display een mij onbekend 06-nummer. Ik hing maar op.

Na een half uur: exact hetzelfde.Ik besloot het 06-numer te bellen. Ik kreeg de voice-mail van Joost, bevriend architect.

Opeens begreep ik het: Joost had ons 's middags gebeld en zat nu in de kroeg met bier in zijn ene hand en met zijn andere hand in zijn broekzak, daarbij af en toe de `recall' toets indrukkend. Een boodschap inspreken was zinloos. Om één uur, na nog 3 telefoontjes, hield het op. Broekzakbellers worden deze nieuwe rustverstoorders genoemd.

    • Peter Conradi