Zoektocht Rowena

De politie is gisteren een nieuwe zoektocht begonnen naar lichaamsdelen van Rowena Rikkers, beter bekend als het meisje van Nulde. De lokale brandweer en een gespecialiseerd bedrijf hebben een aftakking van het Veluwemeer van 200 bij 25 meter bij industrieterrein Lorentz in Harderwijk leeggepompt.

Gisterochtend is het terrein zonder resultaat met honden doorzocht. In de middag zijn zes politiemensen begonnen met het handmatig doorzoeken van het terrein. De politie verwacht nog de hele dag bezig te zijn met de actie.

De leeggepompte `arm' van het Veluwemeer ligt vlakbij de plaats waar het handje van het vermoorde 4-jarige meisje in oktober vorig jaar is gevonden. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat op de locatie meer lichaamsdelen te vinden zijn. Een zoekactie op de vindplaats van het handje leverde vorige week niets op.

Het rompje van Rowena werd op 27 augustus vorig jaar gevonden op Strand Nulde bij Putten. Drie dagen later werd haar hoofdje bij Hoek van Holland gevonden. Door een reconstructie van het hoofdje werd in november de identiteit van het meisje van Nulde vastgesteld. De moeder van Rowena en haar vriend worden verdacht van moord of doodslag op het meisje. Zij zijn in december in Spanje aangehouden.