WNF stopt project

Het Wereldnatuurfonds (WNF) doet niet langer mee aan de ontwikkeling van het eiland van Brienenoord bij Rotterdam. De natuurorganisatie vindt dat de bouw van een hotel en appartementen op het eiland te ver gaan. Hierdoor krijgt de natuur te weinig ruimte.

Op de westpunt van het eiland moet volgens de plannen een hotel met appartementen komen. Dit is volgens het WNF te veel van het goede. Over het hotel was aanvankelijk wel overeenstemming, maar over het aantal appartementen konden WNF en de gemeente Rotterdam het niet eens worden. Ook geven de plannenmakers onvoldoende garanties voor de bescherming van de natuur op het eiland in de toekomst.

Het WNF is niet bang dat de natuur op het eiland van Brienenoord vogelvrij is verklaard, nu de organisatie vertrekt. Bij de gemeente en andere betrokkenen is genoeg draagvlak om het werk voort te zetten, aldus een woordvoerder.

De gemeente Rotterdam benadrukt dat destijds niet voor niets afspraken zijn gemaakt met het Wereldnatuurfonds. ,,Natuurontwikkeling en beheer van het groen zijn belangrijk voor het eiland van Brienenoord. Dat is niet anders nu het WNF zich terugtrekt.''