Voorkeur Muziek

40 jaar Bintangs

Kan het echt alweer vijf jaar geleden zijn dat Nederlands oudste rockgroep het 35-jarig bestaan vierde? De Stones van Kennemerland weten niet van ophouden en voegen aan klassiekers als Riding on the L&N en Travelin' in the USA een nieuw album toe waarop ze harder dan ooit tekeer gaan: de cd La Femme Sans Tête met nummers van Chuck Berry, Bo Diddley en Leiber & Stoller naast ouderwets rauwe rockers uit eigen koker.

Janine Jansen

Pianiste Janine Jansen en de pianist David Kuyken spelen zondagmorgen 17 februari het Concert voor viool, piano en strijkkorkest van Mendelssohn bij het Radio Kamerorkest, gedirigeerd door Frans Brüggen. Het concert in het Amsterdamse Concertgebouw wordt ook rechtstreeks uitgezonden via Radio 4.

Zondagochtendconcert: 17 febr. 11-12u in het Concertgebouw, Amsterdam. Res 020-6718345.

16 febr Paradiso, Amsterdam.

The Bintangs Foto Maurice Boyer

Tom Barman

Zanger/gitarist Tom Barman van de Belgische groep dEUS kon tijdens zijn sabbatical niet stil blijven zitten. Hij speelde een akoestische set tijdens het Montreux Jazz festival, bijgestaan door dEUS-toetsenman Guy van Nueten op piano. Dat duo-optreden krijgt een vervolg met een gezamenlijke tournee.

16 febr Stadsschouwburg, Amsterdam.