Tanghe trefzeker bij rentree met België

Stefaan Tanghe heeft gisteravond een uitstekende rentree in het Belgische nationale elftal gemaakt. De speler van FC Utrecht werd matchwinnaar in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Noorwegen. In het Koning Boudewijn Stadion in Brussel kwam in de 82ste minuut de enige treffer op zijn naam. Tanghe verdiende een herverkiezing door zijn goede spel bij Utrecht. Hij was in oktober 1999 voor het laatst geselecteerd voor de `Rode Duivels'.

Duitsland won in het stadion van Kaiserslautern met 7-1 van Israël, dat na een 1-0 voorsprong bij rust van slag raakte. Na een klein half uur spelen maakte de Duitse keeper Kahn een eigen doelpunt. In de tweede helft was Klose de gevierde man met drie treffers. Ook Hamann, Bierhoff, Asamoah en Ricken vonden het Israëlische doel.

Het Argentijnse elftal, met titelhouder Frankrijk favoriet voor het komende WK, maakte in Cardiff weinig indruk in Wales. Na een half uur spelen opende Bellamy de score voor de thuisspelende Welshmen. Oud-Feyenoorder Cruz zorgde na een uur spelen voor de Argentijnse gelijkmaker. Denemarken won in Riad met 1-0 van Saoedi-Arabië. Aanvaller Sand maakte na ruim een kwartier spelen de enige treffer voor Denemarken.

Frankrijk won de thuiswedstrijd tegen Roemenië met 2-1. Vieira maakte een vroege openingstreffer. Nog voor rust breidde Petit de Franse voorsprong uit. Vlak voor tijd scoorde Ganea nog tegen voor de Roemenen. Ierland, dat zich ten koste van Nederland voor het WK plaatste, won in Dublin met 2-0 van Rusland. Beide doelpunten vielen al in de eerste helft en kwamen op naam van de Ieren Reid en Keane.

Zonder sterspeler Larsson speelde Zweden met 2-2 gelijk tegen Griekenland. Voor eigen publiek vochten de Grieken onder leiding van de Duitse coach Rehagel zich twee keer terug van een achterstand. Ajacied Ibrahimovic vormde samen met Allbäck van Heerenveen de Zweedse voorhoede. Beide spitsen kwamen niet tot scoren. De treffers voor de Zweden kwamen nu op naam van Svensson en Selakovic. Fyssas en Karagounis scoorden voor de Grieken.

Polen won voor eigen publiek met 4-1 van Noord-Ierland. Kryszalowicz was de grote man bij de Oost-Europeanen met twee doelpunten. Kaluzny en Zewlakow waren eveneens trefzeker. Lomas maakte een treffer voor de Noord-Ieren. De Feyenoorders Rzasa en debutant Smolarek kregen allebei een invalbeurt.

Op Cyprus behaalde Tsjechië de eindzege in een vierlandentoernooi. In de finale tegen het gastland werd het 4-3. Smicer bezorgde zijn land vlak voor tijd de eindzege. Italië versloeg de Verenigde Staten met 1-0. Na ruim een half uur spelen maakte Del Piero de enige treffer.