Tagliatelle met ganzenlever en truffel

Voor dit verre van ingewikkelde, maar wel prijzige gerecht is verse pasta natuurlijk het lekkerst. U kunt er echter een gedroogde eierpasta van goede kwaliteit voor in de plaats gebruiken. Ganzen- of eendenleverboter is heel makkelijk te maken. Neem gelijke hoeveelheden stukjes verse ganzen- of eendenlever en boter en doe ze in een keukenmachine met een eetlepel of twee cognac of armagnac en wat zout en peper naar smaak.

Draai tot alles goed gemengd is. Wikkel de boter strak in een rol in plasticfolie en bewaar hem desgewenst een paar dagen in de koelkast of een paar maanden in het vriesvak. Als u een zwarte truffel gebruikt, moet u die wel eerst dun afschillen. Een witte truffel hoeft u alleen maar heel goed schoon te boenen met een stevige borstel.

Kook de verse tagliatelle bijtgaar in een grote pan kokend gezouten water. Giet de pasta af en doe hem terug in de nog warme pan. Schep er de ganzen- of eendenleverboter, de crème fraîche of slagroom en wat zout en versgemalen peper door. Verdeel de pasta over vier voorverwarmde borden. Schaaf er dunne plakjes Parmezaanse kaas en vervolgens de truffel over. Dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean