Royal Opera gaat Britse parken in

De Londense Royal Opera wil zijn voorstellingen via grote schermen in parken over het land verspreiden. Dat zei Tony Hall, de directeur van het gezelschap, gisteren in een interview met de Britse krant The Independent. In mei zal als eerste de voorstelling Romeo and Juliet van het Royal Ballet gratis te zien zijn in het Victoria Park in Oost-Londen. Ook online `chats' via internet met de sterren van de voorstelling Placido Domingo en Darcey Bussel staan op het programma. De Royal Opera heropende twee jaar geleden na een ingrijpende, kostbare en omstreden verbouwing haar deuren. Het was nadrukkelijk de bedoelingen om voortaan een breder publiek te bereiken, iets dat bemoeilijkt wordt door de zeer hoge toegansgsprijzen. Als de voorstelling in Victoria Park een succes wordt, zullen in verschillende andere steden ook schermen worden geplaatst.