Meer Hollandse dan Britse supporters vast

De Amsterdamse politie heeft gisteren zeventien voetbalsupporters aangehouden voor de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Engeland en Nederland in de Arena. Zij maakten zich onder meer schuldig aan openlijke geweldpleging en openbare dronkenschap. De arrestanten waren voornamelijk Nederlanders.

In het centrum van Amsterdam raakten verschillende supportersgroepen slaags met elkaar. De mobiele eenheid greep een aantal keren hard in. Aan het begin van de avond vertrokken de meeste voetbalfans richting de Arena. Bijna 8000 Engelsen kwamen op de vriendschappelijke voetbalwedstrijd af. Na afloop deden zich geen problemen voor.

De ongeregeldheden in de stad ontstonden tussen aanhangers van verschillende Nederlandse voetbalclubs. Van de Engelsen had de Amsterdamse politie veel minder last. Onder hen verrichtte de politie een paar aanhoudingen wegens wildplassen en openbare dronkenschap. De Amsterdamse politie hield ook een handelaar in valse kaarten aan.

De politie in Rotterdam was sinds maandag alert op de aanlegplaatsen van de veerboten uit Engeland, maar aanhoudingen leverde dit niet op. In Engeland werden wel supporters tegengehouden, voor zij de overtocht naar Nederland maakten, onder meer supporters die eerder stadionverboden opgelegd kregen.