Mannen veroorzaken paniek in VS met seks op vliegtuigtoilet

Twee passagiers aan boord van een toestel van American Airlines dat van Londen naar New York vloog, hebben voor groot alarm gezorgd toen zij dachten samen ongemerkt het toilet in te kunnen glippen voor een seksueel avontuurtje.

Hun onderonsje liep in de gaten bij het cabinepersoneel en al snel hield iedereen het paar in de gaten, inclusief de Amerikaanse strijdkrachten.

Na de terroristische aanslagen met gekaapte vliegtuigen op 11 september vorig jaar wordt elk afwijkend gedrag aan boord van vliegtuigen als verdacht beschouwd. Volgens de Britse krant The Independent merkten stewardessen aan boord dat de mannen zich vijf maal terugtrokken in het toilet. Ze meldden het curieuze gedrag van de passagiers aan de piloten. Die namen contact op met coördinatoren op de grond. De Amerikaanse luchtmacht luisterde ondertussen het gesprek af en stuurde twee F-16 gevechtsvliegtuigen de lucht in om het passagierstoestel gedurende de rest van de vlucht te escorteren. Ondertussen waren de twee mannen in slaap gevallen.

Toen ze na landing werden aangehouden verklaarden zij dat zij zojuist lid waren geworden van de `Mile High Club', een seksclub waar men lid van wordt door op een hoogte boven 5.280 voet (1.600 meter) seks te hebben met een medepassagier. De mannen zeiden nieuw limieten te hebben gesteld door seks te bedrijven én cocaïne te roken op het toilet van een passagiersvliegtuig.

Een woordvoerder van American Airlines verklaarde naderhand dat de gezagvoerder aan boord van het vliegtuig had verzocht om de passagiers na landing, op de luchthaven JFK in New York, op te wachten. Hij wees erop dat niemand aan boord van het toestel om assistentie van gevechtsvliegtuigen had verzocht.

Amerikaanse autoriteiten waren opgelucht maar niet geamuseerd. De mannen werden onmiddellijk op een vlucht terug naar Londen gezet.