Magna Brava

Het internationale fotografencollectief Magnum werd in 1947 opgericht onder leiding van Robert Capa. Lid worden gaat niet zomaar. Na een uitgebreide ballotage belanden alleen de beste fotografen bij Magnum, dat vergaande vormen van fotojournalistiek propageert met zeer persoonlijke reportages, series en fotodocumentaires die de fotografen tot in de verste uithoeken van de wereld voeren of juist nauwkeurig laten speuren om de hoek van hun eigen straat. Op initiatief van het Amerikaanse Magnum-lid Eve Arnold ontstond een tentoonstelling met het werk van vijf Magnum-fotografes. Een van hen is de onlangs overleden fotografe Inge Morath. Met haar serie `Mask' (1959-1962, in samenwerking met tekenaar Saul Steinberg) gaf ze een humoristische indruk van de New-Yorkse intellectuele elite.

Magna Brava, de wereld gezien door vrouwelijke ogen van Magnum Photos, met werk van Eve Arnold, Martine Franck, Susan Meiselas, Inge Morath en Marilyn Silverstone. T/m 31 juli, Beurs van Berlage, Damrak, Amsterdam. Dag behalve ma van 11-17u. Inl 020-5304141 of www.beursvanberlage.nl