Maassen speelt hoofdrol in Elephant Man

De cabaretier Theo Maassen speelt komend najaar de hoofdrol in een Nederlandse versie van het toneelstuk The Elephant Man, uitgebracht door Opus One Productions. Van de drie andere acteurs die in het stuk zullen optreden zijn de namen nog niet bekend. The Elephant Man is vooral bekend van de film die in 1984 op basis van het toneelstuk werd gemaakt door David Lynch, met John Hurt in de hoofdrol. The Elephant Man, geschreven door Bernard Pomerance, is gebaseerd op de ware geschiedenis van de negentiende-eeuwse John Merrick, wiens lichaam door ernstige vergroeiingen werd misvormd. Het stuk ging in 1979 in Amerika in première; in 1980 werd de hoofdrol een half jaar lang gespeeld door David Bowie. Coot van Doesburgh, die doorgaans de familievoorstellingen voor Opus One schrijft, maakt de Nederlandse bewerking. Titus Tiel Groenestege is als regisseur aangetrokken. Van Theo Maassen ging maandag de solovoorstelling Functioneel naakt in première, die hij tot de zomer doorspeelt. Een repriseserie volgt begin volgend jaar, na de tournee met The Elephant Man.