Helvoet van de beurs gehaald

Het kleine beursfonds Helvoet Holding wordt van de Amsterdamse effectenbeurs gehaald. De vier grootaandeelhouders van het bedrijf in Hellevoetsluis bereiden hiertoe een openbaar bod voor op de resterende aandelen. Dit heeft de fabrikant van technische rubber- en kunststofproducten woensdag bekendgemaakt. ABN Amro, MeesPierson, NIB en NPM bezitten al 93 procent van de aandelen.

Zij bieden 21 euro per aandeel voor de rest. Dat betekent een premie van 49 procent ten opzichte van de gemiddelde koers over de afgelopen drie maanden. Het aandeel sloot maandag op 14,50 euro. Volgens Helvoet is de beursnotering een hindernis bij onderhandelingen over beoogde samenwerking en overnames, en is de stand van zaken bij het bedrijf ,,veel beter dan de beurskoers doet vermoeden''.