Groot-Brittannië

Nan Goldin

In de foto's van de Amerikaanse fotografe Nan Goldin staat de ruwe kant van de maatschappij centraal. In de Whitechapel Art Gallery zijn hotelkamers, mannen die liever een vrouw zouden willen zijn en een prostituee met een blauw oog te zien. Op bijna iedere tafel staan lege flessen, en er is de eindeloze reeks drugs-verslaafden. T/m 31 maart Nan Goldin in de Witechapel Art Gallery, London E1. Dagelijks 11-18u; wo tot 20u. 0044(0)2075227888 & www.whitechapel.org

London Design

Nog niet zo lang geleden deden alleen de modehuizen aan seizoenscollecties. Maar interieur is zo'n big issue in Groot-Brittannië dat er zelfs een lente editie van de London Design Week is ingesteld. In Chelsea Harbour Design Centre staan alle grote en kleine ontwerpers van stoelen, tafels, keukens, vloerbedekking, stoffen, lampen, kussens en kasten. Aangezien de Britse eilanden er tegenwoordig op interieur-gebied wel degelijk toe doen, is deze design-markt een goede bron van inspiratie. 17 t/m 20 maart London Design Week. Dagelijks 10-18u. Inl. 0044(0)2072259105.