EN VERDER

Modelbouwers

Tienduizenden mensen in ons land beoefenen verschillende vormen van vliegtuigmodelbouw. Het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol organiseert op 16 en 17 februari het Luchtvaart Modelbouwfestival. Op dit festival kunnen geïnteresseerde kinderen en volwassenen zien wat er op dit gebied mogelijk is. Er zijn diverse demonstraties en op ruim 50 locaties in het museum zijn informatie- en verkoopstands opgesteld. Belangstellenden kunnen ook actief deelnemen aan allerlei demonstraties. Tijdens het festival is de luchtvaartmodelbouw breed vertegenwoordigd. Bijna iedere denkbare vorm van de modelbouwsport komt aan bod. Er zullen radiobestuurde modelvliegtuigen worden getoond en vliegtuigen met lijnbesturing (vliegen aan een kabel rond een centrale as). Ook worden er indoor free flight-demonstraties gegeven (vliegen met modellen die binnen rondvliegen).

Luchtvaart Modelbouwfestival. Het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol Za 16 en zo 17 feb van 10-17u. Entree: volw E6,80 4 t/m 12 jr en 65 + E5,76. Inl 020-4068000 of www.aviodome.nl

Kunst- en Antiekbeurs

In Kasteel Doorwerth bij Arnhem wordt van 15 t/m 16 februari de Vijfde Kunst- en Antiekbeurs gehouden. In het kasteel zijn circa twintig kunsthandelaren en antiquairs uit Nederland vertegenwoordigd met een selectie uit hun collecties. Onder meer Antieke meubels, Hollandse schilderijen, antieke uurwerken, zilver, porselein en handgemaakte horloges. De organisatie is in handen van de Lions Club Renkum en de opbrengst komt deels ten goede aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kastelen, eigenaar van het kasteel Doorwerth.

Vijfde Kunst- en Antiekbeurs. Kasteel Doorwerth, aan de Rijn bij Doorwerth, ten westen van Arnhem, bereikbaar via de A50, afslag 19, Renkum. Van 15 t/m 17 febr. Open vr 13-17u, za 11-17u en zo 11-16u. Entree E7,50.