Eenmalige reprise van Blackadder

Blackadder, de creatie van de Engelse komiek Rowan Atkinson, keert voor één keer terug bij de BBC. In 1999 werd al een speciale aflevering gemaakt voor de Millennium Dome. Atkinson speelt nu een hedendaagse nazaat van de hoofdpersoon uit de historische comedy-serie Blackadder (1983-1989). Hetzelfde team, inclusief schrijvers Richard Curtis en Ben Elton, heeft een promotiefilmpje gemaakt voor het festival in juni in de tuin van Buckingham Palace, ter ere van het 50-jarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth. Atkinson keert terug als sir Osmond Darling-Blackadder, de beheerder van de koninklijke grassproei-installatie die zich ertegen verzet dat straks duizenden bezoekers over zijn gras zullen lopen. Het filmpje zou deze week al worden uitgezonden, maar is wegens het overlijden van prinses Margaret uitgesteld tot eind deze maand.