Countryzanger Jennings (64) dood

De Amerikaanse countryzanger Waylon Jennings is woensdag op 64-jarige leeftijd overleden in zijn huis bij Phoenix, Arizona. Jennings nam zestig albums op en scoorde met singles zestien nr. 1-hits, zoals I'm a Ramblin Man en Good Hearted Woman. Jennings leed al lange tijd aan diabetes en moest daardoor vorig jaar zijn linkervoet laten amputeren. Zijn carrière begon als bassist van Buddy Holly en omspande vijf decennia. De in Texas geboren Jennings ontsnapte in 1959 aan de dood toen hij een vlucht annuleerde met een vliegtuigje dat neerstortte. Buddy Holly, Ritchie Valens en J.P. Richardson, alias The Big Bopper, kwamen daarbij om het leven. Behalve met zijn eigen werk werd Jennings bekend door zijn samenwerking met grote countryzangers als Willie Nelson, Kris Kristofferson en Johnny Cash.