Programmma GroenLinks beste voor milieu

Van alle Amsterdamse politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen hebben GroenLinks en Amsterdam Anders/De Groenen het milieuvriendelijkste programma. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek door het Milieucentrum Amsterdam op basis van verkiezingsprogramma's en gesprekken met fractieleden. De minst aandacht voor milieu hebben volgens het onderzoek de VVD en Mokum Mobiel. GroenLinks en Amsterdam Anders/De Groenen danken hun klassering aan hun voornemens om meer geld in groen te steken, geen nieuwe bedrijventerreinen aan te leggen maar verder te bouwen binnen de compacte stad. Ook willen ze meer aandacht schenken aan openbaar vervoer en minder ruimte reserveren voor de auto. Tenslotte scoren ze hoog door hun plannen voor energiebesparing en duurzaam bouwen.