Pink

`Never change a winning team', luidt een oude wijsheid in het voetbal. Maar muziek is geen voetbal en dus veranderde de Amerikaanse zangeres Pink op haar tweede cd M!ssundaztood drastisch van stijl. Was ze op haar debuut een r&b-zangeres van het soort `met dit meisje valt niet te sollen', nu maakt ze hoofdzakelijk `volwassen' rock en pop.

En ze heeft weer succes: het openingsnummer `Get the party started' is een internationale hit. Maar dit aanstekelijke springerige dansnummer is atypisch voor M!ssundaztood. Rock en ballads overheersen de rest van de cd, waarvan sommige nummers flink over the top gaan. Zoals `My Vietnam' waarin Pink, dochter van een Vietnamveteraan, haar leven vergelijkt met de Vietnamoorlog en dat begint en eindigt met clichés. Het nummer opent met Apolcalypse Now-achtig helikoptergeronk en besluit met de tonen van een gitarist die à la Hendrix de Star Spangled Banner speelt.

Het best is Pink in kale nummers als M!ssundaztood, waarin haar zwarte stem mooi contrasteert met de computerdrums en computerbassen en sporadische piano en gitaarklanken.

Pink: M!ssundaztood (Arista )

    • Bernard Hulsman