`Lazio weigert salaris van Stam over te maken'

Voetballer Jaap Stam en het bureau World Soccer Consult dat zijn zaken behartigt, wachten al maanden op ,,een aanzienlijk bedrag'' aan achterstallige betalingen van Lazio Roma. De verdediger, momenteel geschorst wegens vermeend dopinggebruik, heeft nog een paar maandensalarissen tegoed van zijn Italiaanse werkgever, terwijl World Soccer Consult al sinds 30 november wacht op zijn honorarium voor zijn werk bij de transfer van Stam van Manchester United naar Lazio. Om hoeveel maandsalarissen het gaat, wil Stam noch diens zaakwaarnemer Henk van Ginkel zeggen. ,,Of Lazio problemen heeft, weet ik niet'', verklaarde de laatste gisteren. ,,Misschien hadden ze gerekend op de finale van de Champions League. Maar dat interesseert ons niet. Het gaat erom dat gemaakte afspraken niet worden nagekomen. Jaap is gewend dat afspraken worden nagekomen, zoals in Engeland en in Nederland. Maar in Italië gebeurt dat dus niet.''