Ida Gerhardt Prijs voor dichteres Anneke Brassinga

De dichteres Anneke Brassinga krijgt de Ida Gerhardt Poëzie Prijs 2002 voor haar bundel Verschiet. Dat is vandaag bekendgemaakt. Verschiet werd door de jury, bestaande uit de recensenten Arie van den Berg en Rob Schouten, gekozen als de beste poëziebundel uit de periode 2000-2001. Het geldbedrag van E 2.270 dat aan de prijs is verbonden zal Brassinga op 15 maart worden overhandigd door de burgemeester van Zwolle, de heer J.A. Gerrritsen, tijdens een feestelijk poëzieprogramma in de Zutphense Buitensociëteit van de Hanzehof. Dan zal ook het juryrapport bekendgemaakt worden. Anneke Brassinga (1948) publiceerde eerder al een vijftal dichtbundels naast prozawerk. Zij oogstte veel lof voor haar literaire vertalingen van het werk van Nabokov, E.M. Forster en Sylvia Plath. Voor haar poëziebundel Landgoed ontving zij in 1990 de Herman Gorterprijs, voor Huisraad in 2001 de Paul Snoekprijs.

Gerectificeerd

Ida Gerhardt

Het artikel Ida Gerhardt Prijs voor dichteres Anneke Brassinga (woensdag 13 februari, pagina 9) vermeldt dat de prijs wordt uitgereikt door de burgemeester van Zwolle. Dit moet Zutphen zijn.