`Friends' voor de laatste keer samen

Van de Amerikaanse populaire televisieserie Friends komt definitief een negende seizoen. Dat werd begin van deze week bekendgemaakt door de producent Warner Bros. en het tv-station NBC. De zes hoofdrolspelers krijgen elk naar verluidt meer dan 1 miljoen dollar (ca. 2,5 miljoen gulden) per aflevering. Het was lange tijd onzeker of de cast, waarvan onder meer Courtney Cox en Jennifer Anniston deeluitmaken, weer bij elkaar zou komen. Per aflevering kijken er in de VS meer dan 24 miljoen kijkers naar de comedy, die overal ter wereld is te zien. De makers van Friends maakten bekend dat na de 24 afleveringen van dit seizoen definitief het doek valt. Ze willen alle verhaallijnen tot een einde te brengen en de karakters erop uit sturen. Op internet circuleert inmiddels het gerucht dat een van de spelers in de slotaflevering tijdens een bevalling komt te overlijden.