Voorpret

Het is niet alleen om the English way of life te ondergaan dat zijn dochter haar middelbare schoolcarrière tijdelijk in Londen voortzet en daar een paar maanden in een gastgezin verblijft. Hij vindt het tevens een uitstekende manier om haar los te weken uit een twijfelachtig vriendenclubje.

Extra geld krijgt ze. Voor nette kleding, want in de schoolgids staat: `Torn clothes, mini-skirts, short shorts are not allowed.' En voor de kapper: `No dreadlocks or unnatural colours.' Zij geeft geen kik, vindt alles `great!', pakt ijverig vier koffers.

Ze lijkt op mij, bedenkt hij trots.

En 't is ook daarom dat het hem nauwelijks onaangenaam verrast, wanneer hij haar bij het afscheid tegen een vriendin hoort zeggen: ,,We wachten even tot de zomer met die neuspiercings.''

    • Jacoline Vlaander