Politieke maskerade 4

In de overdaad van mediaberichten over het wanbeleid van Leefbaar Nederland en de gevaarlijke hoogmoedswaanzin van Pim Fortuyn, valt de nieuwsanalyse van Raymond van den Boogaard op de voorpagina van NRC Handelsblad van 11 februari, `Pim Fortuyn bleek wat al te rechts', beslist niet uit de toon. Wat mij verbaast en verwart is het volgende. In zijn artikel zegt Van den Boogaard: ,,De bedoeling was steeds dat LN met het aansnijden van het asielbeleid zou inspelen op ook bij PvdA-stemmers levende ontevredenheid over het asiel- en vreemdelingenbeleid. Die strategie onthulde Nagel vorig jaar op een besloten bijeenkomst van de aan de PvdA gelieerde Wiardi Beckman Stichting.''

Waarom spreken we nog steeds van links en rechts, nu het gordijn van Midden-Europa alweer 13 jaar is opgeheven? Waar staat Leefbaar Nederland? Waar staat de PvdA als de wetenschappelijke Wiardi Beckman Stichting van de PvdA, nog slechts dient voor politieke achterkameronderonsjes? Is dan de politiek niet evenzeer tot corruptie vervallen? Hoe denken de pioniers op het politieke schaakbord ons kiezers tijdens de aanstaande maanden een geloofwaardige spiegel voor te houden over de zowel politieke als economische voortgang tijdens dit decennium, anno 20002010?

    • Sjef P. Teuns