Gouden Harpen voor De Kast en Meuldijk

De Friese popgroep De Kast en tekstschrijfster Belinda Meuldijk zijn de winnaars van de Gouden Harpen 2001. Dat maakte de Stichting Conamus gisteren bekend. Zij krijgen hun prijs, een kleine harpvormige speld, op 27 februari uitgereikt tijdens het Nederlands Muziekfeest in de Music Hall in Amsterdam. De Gouden Harpen zijn onderscheidingen voor artiesten en componisten die zich tijdens hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. Eerder werd al bekend dat rapper Brainpower, dj Tiësto en de bands De Kift en Green Lizard de Zilveren Harpen, een aanmoedigingsprijs, krijgen. Op 27 februari worden ook de Edisons en de Exportprijs uitgereikt aan Rob de Nijs en de Britse band Simple Minds. Belinda Meuldijk schreef vele liedteksten voor haar echtgenoot Rob de Nijs.