Bortolami getuige in proces Ferrari over wielerdoping

De openbare aanklager in het proces tegen de Italiaanse sportarts Ferrari heeft Gianluca Bortolami opgeroepen als getuige. De Italiaanse wielrenner moet antwoord geven op de vraag hoe hij aan de flacons EPO kwam die in 1999 in zijn koelkast zijn gevonden. Bortolami, winnaar van de wereldbeker in 1994 en van de Ronde van Vlaanderen in 2001, heeft eerder gezegd de flessen van soigneur Willy Voet te hebben gekregen. Dit zou zijn gebeurd aan de vooravond van de Tour in 1998, toen de Italiaan niet op de startlijst stond. Het openbaar ministerie wil bewijzen dat het sterretje dat in Ferrari's medische dossier werd aangetroffen, een codering was voor een injectie met het verboden middel EPO. Bortolami heeft altijd ontkend EPO te hebben gebruikt. Hij was de flacons, die al een jaar in zijn koelkast lagen, vergeten. Daartegen sprak dat een van de flessen halfvol was. Ferrari wordt ervan beschuldigd bewust doping te hebben verstrekt aan topsporters. Het proces tegen hem is vandaag in Bologna voortgezet.