Björndalen schiet onzuiver, maar wint goud biatlon

De Noorse biatleet Ole Einar Björndalen heeft de olympische titel op de 20 kilometer veroverd. De 28-jarige atleet schoot twee keer mis en kreeg daardoor twee strafminuten. Desondanks bleef hij de Duitser Frank Luck, die bij alle twintig schoten doel trof, ruim een halve minuut voor. Het brons ging naar de Rus Victor Maigoerov. De prestatie van Björndalen is opmerkelijk, omdat de Noor twee dagen eerder nog had deelgenomen aan de 30 kilometer langlaufen. Daar eindigde hij als zesde. Andrea Henkel was op de 15 kilometer biatlon niet de snelste loper, wel de beste schutter. De 24-jarige Duitse soldate vuurde slechts één afzwaaier op de twintig schoten af en liep daardoor zo weinig straftijd op dat ze de olympische titel bemachtigde. De Noorse Liv-Grete Poirée won zilver, de Zweedse Magdalena Forsberg brons.