Windt valt weer af in hockeyselectie voor WK Maleisië

Twee dagen na de tweede opeenvolgende oefenzege op Egypte (3-0) heeft bondscoach Joost Bellaart zijn hockeyselectie vandaag teruggebracht van 22 naar 18 spelers. Met die groep stapt hij woensdag op het vliegtuig naar Maleisië, waar op zondag 24 februari het wereldkampioenschap begint. Tot de afvallers behoren Sander Dreesmann (HCKZ), Peter Windt (Amsterdam), Marc van Wijk (Den Bosch) en derde doelman Klaas Veering (Amsterdam). Windt kwam onlangs terug op zijn beslissing te stoppen, maar maakte de afgelopen weken onvoldoende indruk. Teruggekeerd zijn, in vergelijking met de Champions Trophy-toernooi in Rotterdam (november), routiniers Eric Jazet en Jaap-Derk Buma.

Het tiende WK, met een recordaantal deelnemers van zestien landen, begint voor titelverdediger Nederland met een duel tegen Nieuw-Zeeland, gevolgd door Argentinië, België, Spanje, Pakistan, Duitsland en Zuid-Afrika. De selectie: Ronald Brouwer, Bram Lomans, Guus Vogels (HGC), Matthijs Brouwer, Jeroen Delmee, Rob Derickx (Den Bosch), Jaap Derk Buma, Marten Eikelboom, Sander van der Weide (Amsterdam), Menno Booij, Eric Jazet, Karel Klaver, Teun de Nooijer, Diederik van Weel, Remco van Wijk (Bloemendaal), Piet-Hein Geeris, Josef Kramer (Oranje Zwart) en Taeke Taekema (HCKZ).