`Politicus lobbyt voor baan'

De Amsterdamse wethouder J.van der Aa laat onderzoeken welke juridische stappen hij kan ondernemen tegen het blad Binnenlands Bestuur.

Het blad schreef vorige week dat Van der Aa solliciteert bij twee adviesbureaus, waarvan hij formeel nog opdrachtgever is.

Volgens M.van der Kooij, auteur van het artikel, hebben ,,betrouwbare bronnen'' gemeld dat Van der Aa, die na de gemeenteraadsverkiezingen zijn wethouderschap zal beëindigen, met twee adviesbureaus gesprekken voert over een betrekking. Van der Aa zou volgens Binnenlands Bestuur al sinds eind vorig jaar onderhandelen met het adviesbureau CBE. Eerder zouden de onderhandelingen die Van der Aa heeft gevoerd met het advies- en organisatiebedrijf Boer & Croon zijn gestrand.

Binnenlands Bestuur: ,,Beide adviesbureaus zijn voor de gemeente werkzaam op de megabanenmarkt, het ambitieuze project van Van der Aa om de sociale dienst weer op orde te krijgen. Boer & Croon organiseert de banenmarkt voor circa elf miljoen euro. Een medewerker van CBE lost voor een onbekend bedrag knelpunten rond de banenmarkt op.''

Een woordvoerder van CBE Consultants zegt met verbazing kennis te hebben genomen van het artikel. ,,Er zijn met Van der Aa geen gesprekken geweest over een mogelijke betrekking en we zijn niet van plan die gesprekken te voeren''. Boer & Croon zegt eveneens dat er geen gesprekken zijn geweest.

Van der Kooij zegt achter het artikel te staan en eventuele juridische stappen van de Amsterdamse wethouder Van der Aa ,,met vertrouwen tegemeoet te zien''. ,,We hebben betrouwbare bronnen, anders doen we zoiets niet'', zegt hij. ,,We rectificeren niks'', laat auteur Van der Kooi weten.