Parkeerdek Van der Valk Tiel stort in

In Tiel is gistermiddag een deel van het parkeerdek van een motel ingestort. Voorzover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Ook zijn er geen mensen als vermist opgegeven. Een politiewoordvoerder bevestigde vanmiddag dat het zoeken naar slachtoffers is gestaakt.

Hulpdiensten hebben de hele nacht met speurhonden gezocht in de resten van het parkeerdek, dat behoorde bij het plaatselijke Van der Valk motel. Een deel van het parkeerdek is op een hal terechtgekomen waar gistermiddag een computerbeurs werd georganiseerd. De bezoekers waren daar allemaal vertrokken toen het dek instortte. Op de computerbeurs waren gisterenmiddag enkele honderden belangstellenden.

Het incident veroorzaakte grote materiële schade. Verschillende auto's werden totaal vernield door de grote brokken beton. De gasten en werknemers van het motel werden naar een opvangplaats in Tiel gebracht. Daar zijn ze ook gehoord door de politie. Rond tien uur gisteravond konden ze weer naar huis.

Over de oorzaak van het ongeval wil een woordvoerder van de politie nog niets zeggen. Burgemeester E. van Tellingen van Tiel heeft meteen aangekondigd dat de gemeente alle vergunningen en controledocumenten over het pand gaat onderzoeken.

Vanochtend weigerde de gemeente inzage te verlenen in de openbare documenten. Volgens de gemeentewoordvoerder zijn ambtenaren bezig de bouwvergunningen en controledocumenten te bestuderen.

Het motel is in 1986 gebouwd door de eigen bouwonderneming van het Van der Valk-concern. De brandweer was snel ter plekke omdat het motel vlak bij de kazerne ligt. De plek van het incident werd meteen afgezet, net als de op- en afritten van de nabijgelegen snelweg A15. Gisteravond is het ingestortte deel van het parkeerdek met kranen gestut.

Volgens de brandweer zal het speuren naar eventuele slachtoffers en het daaropvolgende onderzoek nog geruime tijd duren. Tot die tijd kan het motel niet worden gebruikt.

Het Van der Valk-concern heeft in Nederland 52 hotels en verder vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten (Florida) en op Curaçao en Bonaire.