OM: geen vervolging Tara Singh Varma

Ex-Tweede-Kamerlid Tara Singh Varma van GroenLinks wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Dat zegt officier van justitie M.Bloos van het Amsterdamse openbaar ministerie. De voorzitter van de Ninash Foundation, W.Wijting, deed augustus vorig jaar aangifte van oplichting, smaad en laster door Singh Varma. Volgens Wijting heeft zij tijdens een bezoek aan India 250.000 dollar toegezegd aan de stichting. Op grond daarvan is een naaiatelier voor vrouwen geopend. Volgens de stichting is het geld nooit overgemaakt en wordt het centrum nu met sluiting bedreigd. Volgens persofficier Bloos is er onvoldoende bewijs van strafbare feiten. ,,En al zou een kwalificatie als strafbaar feit gehanteerd moeten worden, wat niet onze mening is, dan zou een civielrechtelijke weg bewandeld moeten worden, niet een strafrechtelijke.'' Singh Varma verliet mei vorig jaar de Kamer, naar eigen zeggen omdat zij zou lijden aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Twee maanden later werd duidelijk dat ze de ziekte had verzonnen.