Morientes evenaart clubrecord Puskas

Veertig jaar na dato herhaalde Fernando Morientes van Real Madrid het kunststukje van de legendarische Hongaar Ferenc Puskas door vijf keer in één wedstrijd te scoren. De Spaanse spits evenaarde het record in de thuiswedstrijd tegen Las Palmas. Real Madrid won met 7-0.

De `Koninklijke' had na twee opeenvolgende uitnederlagen iets goed te maken. Bij rust leidde het superieure Real al met 3-0 dankzij treffers van Morientes (twee) en Zidane. Na de pauze maakte Morientes 4-0 voordat Angel van Las Palmas met een eigen doelpunt voor 5-0 zorgde. De laatste twee treffers kwamen ook op naam van Morientes, die ook nog de kans op een zuivere hattrick miste door een strafschop niet te benutten.

Dankzij het 0-0 gelijkspel van Valencia tegen Celta de Vigo kwam Real Madrid, met een beter doelsaldo, terug aan kop van de ranglijst. FC Barcelona liet de kans liggen om naar de derde plek te stijgen. De Catalanen kwamen thuis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Mallorca.

In de Engelse competitie bleef Manchester United dankzij een 2-0 zege bij Charlton Athletic aan de leiding. De Noor Solksjaer maakte beide treffers voor de titelhouder. De Nederlandse topscorer Van Nistelrooy liet enkele kansen onbenut en bleef op achttien competitietreffers staan.

Van de concurrenten voor de landstitel leden behaalde Liverpool een 6-0 uitzege bij Ipswich Town. Newcastle United won op eigen veld met 3-1 van Southampton. Beide ploegen behouden vijf punten achterstand op United. Voor Liverpool scoorden Owen en Heskey ieder tweemaal tegen Ipswich. Voor Newcastle scoorde Shearer twee keer. Arsenal won door een doelpunt van de Fransman Wiltord de uitwedstrijd tegen Everton met 1-0.

In de Duitse competitie eindigde de topper in München tusen Bayern en Dortmund in een 1-1 gelijkspel. Leverkusen won met 5-0 van Borussia Mönchengladbach en heeft nog maar twee punten achterstand op koploper Dortmund. Schalke is bezig aan een inhaalrace. De ploeg van de Nederlandse trainer Stevens won thuis met 4-0 van Sankt Pauli en heeft de leiders van de Bundesliga in het vizier. Bayern verloor de aansluiting.