Engels team met vier debutanten naar Arena

Bondscoach Sven Göran Eriksson van de Engelse voetbalploeg heeft vier debutanten opgenomen in zijn selectie voor de vriendschappelijke wedstrijd van woensdag tegen het Nederlands elftal. De Zweedse oefenmeester heeft voor het duel in de Amsterdamse Arena de verdedigers Bridge (Southampton), King (Tottenham Hotspur) en de spitsen Vassell (Aston Villa) en Ricketts (Bolton Wanderers) bij zijn selectie van 24 spelers gehaald.

De 21-jarige Bridge dankt zijn eerste uitverkiezing aan een blessure van Cole. De linksback van Arsenal is voorlopig niet inzetbaar. Leeftijdgenoot Cole maakt dit seizoen grote indruk als centrale verdediger van Tottenham Hotspur.

De keuze van Eriksson voor Vassell en Ricketts komt ook niet als een verrassing. De Zweedse coach kondigde al eerder aan dat hij in de aanloop van het WK veel spelers in actie wil zien.

Vasell scoorde al negen keer voor Aston Villa in de competitie en maakt al lang deel uit van de ploeg van Jong Engeland. Ricketts is bij Bolton Wanderers bezig aan een opvallend seizoen. Hij scoorde al vijftien keer. De uitverkiezing van Vasell en Ricketts gaat ten koste van Andy Cole en Robbie Fowler. De spelers van respectievelijk Blackburn Rovers en Leeds United ontbreken in de selectie.

De Deense bondscoach Morten Olsen heeft Heerenveen-middenvelder Daniel Jensen (22) opgeroepen voor de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië, op woensdag 13 februari in Riyadh. Hij is de vervanger van Martin Jorgensen die met een enkelblessure moest afzeggen. Jensen speelde achttien wedstrijden voor het onder 21-team waarin hij tien keer scoorde.