Atleet Okken slordig

Arnoud Okken liep gisteren in Gent op de 800 meter de limiet voor de Europese indoorkampioenschappen, die van 1 tot en met 3 maart in Wenen worden gehouden. Door een stommiteit is zijn uitzending naar Oostenrijk allerminst zeker, want de 19-jarige atleet had vergeten zich tijdig in te schrijven voor de Nederlandse kampioenschappen van komend weekeinde, eveneens in Gent. En deelname aan de NK is vereist voor deelname aan de EK.

Hoe kun je inschrijving voor de NK nu vergeten?

Arnoud Okken: ,,Ja, stom natuurlijk. Ik was met de nationale selectie op trainingskamp in Zuid-Afrika en heb er geen moment bij stilgestaan om de wedstrijdsecretaris van mijn vereniging Atletico '73 uit Gendringen voor de sluitingsdatum van 14 januari in te lichten. Ik was overigens niet de enige, want Bram Som overkwam hetzelfde. Nee, dat is niet de fout van mijn trainer Honoré Hoedt, want wij atleten zijn zelf verantwoordelijk voor onze wedstrijdinschrijvingen.''

Dat zal je geen tweede keer gebeuren!

,,Nee, dat lijkt me ook niet. Maar ik heb gehoord dat het alsnog goed komt, omdat Marko Koers en Michel Löschner zich schijnen terug te trekken voor een van de twee afstanden (800 en 1.500 meter) waar zij zich voor hebben ingeschreven. In dat geval kunnen Bram en ik alsnog lopen en is het probleem van uitzending naar de EK opgelost.''

Met welke verwachtingen vertrek je in dat geval naar Wenen?

,,Met best wel hoge verwachtingen, want er hebben zich al veel topatleten afgemeld. De Duitser Nils Schumann heeft zijn arm gebroken en de Deen Wilson Kipketer heeft aangekondigd niet te zullen starten, evenals de Rus Yuri Borzakovski. Dat biedt mogelijkheden op een finaleplaats. Het bereiken van de limiet geeft vertrouwen, vooral omdat ik met mijn tijd van 1.47,53 bijna een volle seconde op de vereiste 1.48,50 overhield.''

Richt jij je in de toekomst op de 800 of 1.500 meter?

,,Dat weet ik nog niet. Mijn voorkeur gaat uit naar de 800 meter, maar ik denk meer kansen te hebben op de 1.500 meter, omdat ik conditioneel sterk ben.''