Viva Máxima 1

Ik ken mevrouw Kluveld niet, en ik begrijp goed dat zij de column `Viva Máxima' (NRC Handelsblad, 5 februari) op persoonlijke titel heeft geschreven, dus niet per se de mening van de krant weergeeft. Niettemin vond ik het toch bijzonder triest dat de krant een dergelijke opeenhoping van frustraties en stoten onder de gordel zo laat publiceren. Dat uw krant nou niet zo monarchistisch is, maakt me niets uit. In Limburg wemelt het ook niet van het rood-wit-blauw op Koninginnedag. Maar het was wel zo dat ook in Maastricht de kennismaking met Máxima een openbaring was, vanwege de bijzondere stijl en warmte, die zij uitstraalt. En dat kan niet van iedereen in Nederland worden gezegd.

Los van de discussie over de rol van het koningshuis, getuigt het van geen enkel niveau en gevoel voor persoonlijk respect en stijl, om deze vrouw persoonlijk zo smakeloos aan te vallen. Terwijl ze zich niet eens kan verdedigen. Erg lafhartig vind ik dat. Ik weet wel dat in Nederland sommige mensen denken dat werkelijk alles moet kunnen, maar een minimumniveau aan fatsoen moet toch op te brengen zijn.

    • Jo Cortenraedt