The Soundtrack Of Our Lives

Scandinavië heeft vruchtbare grond voor authentieke psychedelica. Na The Nomads levert Zweden nu ook The Soundtrack Of Our Lives. Dit zeskoppige gezelschap maakte onlangs hun derde, indrukwekkende cd Behind The Music.

Deze klinkt Zweeds noch hedendaags. Zanger Ebbot Lundberg zingt keurig Engels, en de muziek is een eerbetoon aan de periode dat groepen als Pink Floyd en The Who glorieerden. Het enige eigentijdse aspect van Behind The Music is de transparante productie. In jaren zestig was niemand erin geslaagd alle instrumenten zo mooi op een lijn te krijgen. Nu heeft ieder nummer zijn eigen stijl: echoënde stemmen, zwaar vibrerende mondharpen en uitzinnig solerende gitaren – die moeiteloos de sfeer van baarden, wierook en Indiase kleren oproepen – worden afgewisseld met ijle orgeltonen als van the Who en een tere akoestische gitaar.

Een enkel liedje blijft steken in nostalgie, maar het leeuwendeel verrast door de ideeënrijkdom en het aangenaam looiige aspect van een Zweedse achtergrond: die lange nachten laten zich niet verloochenen.

The Soundtrack Of Our Lives. Behind The Music (Warner 8573-86715)

    • Hester Carvalho