Onderzoek naar moord in Zeeland

De Belgische justitie heeft gisteren de politie met speurhonden en shovels bij een boerderij in Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen) laten zoeken naar bewijsmateriaal over de moord op de 29-jarige Yolanda Prinsen uit Beveren (België). De zoektocht heeft vooralsnog niks opgeleverd, meldde een woordvoerster van het parket in het Belgische Dendermonde.

Volgens het parket duurt het onderzoek van meegenomen grond en andere voorwerpen echter nog een kleine maand. Volgens onderzoeksrechter W. van de Sijpe uit Dendermonde werd onder meer gezocht naar de voeten van het slachtoffer.

Prinsen verdween in oktober 1998. In mei 1999 werd haar stoffelijk overschot in een jutezak gevonden in de Ardennen. Het lichaam was in verregaande staat van ontbinding en haar voeten ontbraken. Ten tijde van haar verdwijning was zij vaker gezien met haar landgenoot Claudy Pierret (53).

Pierret verbleef regelmatig in een caravan op het erf van de bewuste boerderij in Koewacht. De hoeve was van een vriend. Pierret hield daar toezicht wanneer de vriend langere tijd weg was. De boerderij is onlangs verkocht.

Pierret zat acht maanden in voorarrest in verband met de moord in 1995 op de 56-jarige Marie-José de Nocker uit het Belgische Vrasene. Zij was destijds de vriendin van Pierret. De moord op De Nocker is nog steeds niet opgelost. Verder is de verdwijning in 1976 van de toen dertienjarige Maddy Hollanders uit Antwerpen evenmin opgelost. Pierret was in die tijd getrouwd met een stiefzus van Hollanders.

Volgens onderzoeksrechter Van de Sijpe is de zaak-Hollanders juridisch gezien volledig verjaard. Het onderzoek in Koewacht richtte zich alleen op de moord op Prinsen, benadrukt hij. Een Belgisch legeronderdeel bewaakt de boerderij in Koewacht ten tijde van de onderzoeksperiode dag en nacht.