Onderschriftenwedstrijd

In de wedstrijd van de afgelopen week kozen veel inzenders voor een onderschrift dat in de krant niet had misstaan. ,,Berlusconi herhaalde, na zijn bezoek aan de grote moskee van Milaan, zijn opvatting dat de Islam een inferieure religie is'', bedacht Bas Kamps (Haarlem). De Italiaanse premier trekt op deze foto van Reuters inderdaad zijn schoenen uit voorafgaand aan een moskeebezoek eind januari, al is het dan in Rome. De meeste lezers herkenden de man op de foto, al koos een enkeling voor Dick Advocaat of Hans Kraaij. Vele beeldspraken en spreekwoorden dit keer: ,,Tijd voor een nieuwe laars'', is van Kasper van Noppen (Amsterdam). Er was een lange lijst met kousenvoeten, halve zolen, stoute schoenen en een held op sokken.

,,Schoenbomterrorist faalt bij aanslag op moskee'', is een associatie van Jack Goedegebuure ('s Hertogenbosch) die veel lezers delen. ,,Hé weer een euro aan mijn zolen'', is van P.T. Pelleboer (Amsterdam), maar de boekenbon van 20 euro gaat naar de volgende variant: ,,Europa leeft op te grote voet: minister Zalm (r.) controleert schoenmaat collegae'', van Trudi Montizaan (Enschede).