Onbekend nummer Kurt Cobain ontdekt

Een onbekende opname van de groep Earth uit Seattle, met gast-vocalen van Kurt Cobain is onlangs in Amerika opgedoken. Cobain, de zanger van Nirvana die in 1994 zelfmoord pleegde, zong in 1990 het liedje Divine and Bright.

Hij was bevriend met Dylan Carlson, de gitarist en oprichter van de experimentele rockgroep Earth. Divine and Bright is nu te koop als een van de vier nummers op een re-issue van de EP Sunn Amps and Smashed Guitars, uitgebracht door het onafhankelijke label No Quarter Records uit Philadelphia.

Het is voor het eerst sinds zijn dood dat er onbekend werk van Cobain te horen is. Zijn weduwe Courtney Love beheert nog altijd twee onuitgebrachte Nirvana-liedjes met zijn vocalen. Love wacht op een gepaste gelegenheid om ze uit te brengen. Zo zijn er al jaren onderhandelingen gaande tussen Nirvana-leden Kurt Novoselic en Dave Grohl enerzijds, en de erven-Cobain anderzijds om een Nirvana-box met ook onuitgebracht materiaal samen te stellen.

Love verwijt Grohl en Novoselic dat zij de Nirvana-erfenis te grabbel gooien, en slechts uit zijn op geldelijk gewin. De platenmaatschappij die nu Divine and Bright uitbrengt heeft geen sticker op de hoes geplakt die Cobains medewerking vermeldt. ,,Ik wil hem niet exploiteren.'' meldde directeur Mike Quinn aan Roling Stone. ,,Deze plaat wordt uitgebracht als een cd van Earth.''