Na afloop

De mening van het publiek na de première van Jasperina de Jongs musical `Marlene Dietrich', op 4 februari in de Leidse schouwburg.

Kelvin Cephus (33), fotomodel uit de Verenigde Staten:

,,Een zeer inspirerende avond. Ik leerde veel over Dietrich wat ik nog niet wist. En behalve dat het informatief was, zag 't er mooi uit. Die kostuums! Het is natuurlijk een heel andere thrill en van een ander niveau dan een musical als West Side Story maar ik vind het een aanrader voor vrienden. Ik ben zeer onder de indruk.''

Cor Boonstra & Sylvia Tóth, ondernemers en geliefden:

Sylvia: ,,Mag ik eerlijk zijn? Ik bewonder Jasperina al 25 jaar maar ik vond dat ze in een kleinere huid moest kruipen. Jasperina is groter dan Dietrich.'' Cor: ,,Jasperina doet het erg goed, ook door dat typisch lage stemgebruik van Dietrich dat Jasperina zich eigen had gemaakt. Heel knap. Ze zag er perfect uit maar – hoe druk ik me diplomatiek uit – het verhaal op toneel is toch wel wat mager.''

Jorien van der Plas (19), studente:

,,Ik ben destijds ook naar de musical over Edith Piaf geweest maar ik vond Marlene Dietrich mooier. Dat komt misschien omdat ik nu ouder ben. Het is leuk om te om al die liedjes te horen die iedereen kan meezingen. Ik wist niet zoveel over Dietrich dus ik vond het hartstikke leuk.''

Foto's: Bas Cerwinski

    • Interviews Ingrid van Frankenhuyzen